Články

Koncert Trans Organic + Ingrediente, 23. X.

Aktuality | Kateřina Černá | 23.10.2021 20:00

Nový hudební projekt Trans Organic sourozenců Markéty Schley Reindlové a Tomáše Reindla vytváří neobvyklé spojení chrámových varhan s interaktivní elektronikou, indickými bubny tabla a dalšími nástroji a přístroji. (...)

Ojedinělý multimediální koncert projektu

TRANS ORGANIC / INGREDIENTE

V sobotu 23.října 2021, od 20h v kostele Nejsvětějšího Salvátora.

Účinkují:

Markéta Schley Reindlová - varhany

Tomáš Reindl - interaktivní elektronický processing, tabla, didžeridu, klarinet

Jiří Hodina - gregoriánský chorál

Bionic (Iveta Kratochvílová) - visual art performace & light design

Nový hudební projekt TRANS ORGANIC sourozenců Markéty Schley Reindlové a Tomáše Reindla vytváří neobvyklé spojení chrámových varhan s interaktivní elektronikou, indickými bubny tabla a dalšími nástroji a přístroji. Projekt využívá současných možností technologie zpracování zvuku v reálném čase, který mimo jiné umožňuje zachycení, „zmražení“, či granulaci zvuku varhan a jeho přetvoření do ambientních struktur, které se plynule proměňují a vytvářejí prostorový kontrapunkt k reálnému zvuku z kůru. 

Markéta Schley Reindlová – česká varhanice, žijící v německém Bamberku. Špičková interpretka, která získala řadu mezinárodních ocenění, včetně 1. ceny a Ceny publika na festivalu "Festival van Vlaanderen Musica Antiqua" v belgických Brugách (2003) a 1. cena a Cena publika na mezinárodní soutěži "Orgue sans frontiers" v Dudelange (Lucembursko) 2007. V současné době zastává funkci ředitelky kůru v bamberském chrámu Erlöserkirche.

Hudbu Tomáše Reindla a projektu Ingrediente (Jiří Hodina, Jan Jirucha, Mélusine de Pas) mohou návštěvníci našeho kostela znát z několika Nocí kostelů nebo jako doprovod Květné neděle v minulých letech.

Vstupenky (tickets) v síti GoOut

FB událost

 

 

Související články

Kateřina Černá

Komentáře