Články

Budiž teplo! Projekt výměny topných deček v kostele

Aktuality | Martin Staněk | 21.10.2023 16:40

 „Vím o tvých skutcích; nejsi studený ani horký. Kéž bys byl studený anebo horký! Ale že jsi vlažný, a nejsi horký ani studený, nesnesu tě v ústech." (Zj 3,15)

BUDIŽ TEPLO!

Topné dečky v lavicích našeho kostela postupně dosluhují a zaslouží si výměnu. 

V roce 2007 jsme upgradovali z běžných béžových molitanových sedáků na tehdy v kostelích málo rozšířenou novinku od firmy I.T.I.Works z Brna. Chtěli jsme zachovat stávající barevnost a sehnali kobercovinu s nádechem manšestru až z daleké Belgie. Bylo také potřeba dovést elektřinu, a to nejlépe nenápadně, z rozvaděče v severní věži až do všech lavic. Možná jste si dosud rozvodů elektřiny ani nevšimli, což je vlastně dobře. 
Volba topných deček byla také ekonomická - při zapnutých všech lavicích je spotřeba pouhých 6 kW.
Dnes, po patnácti letech, jsou však samotné dečky vzhledem ke každodennímu zatížení našeho kostela (mše sv., každodenní koncerty) dávno za svojí běžnou životností. 
Rozhodli jsme se oslovit stejnou firmu, ale změnit barevnost sedáků, tak jak je v kostelech běžnější, z béžové na vínovou. Sjednotíme tak barevně celé textilní vybavení, tedy koberec, sedadla i lavice. Nové topné dečky (s krásným názvem ZEN) budou mírně robustnější a měly by více vydržet.

Zahajujeme tedy dárcovskou kampaň s názvem Budiž teplo! a chceme požádat naše podporovatele o pomoc.  K tomu účelu jsme založili dárcovský projekt na Darujme.cz. Nové dečky (46 kusů) pořídíme za 210 000 Kč.
Pokud vše dobře půjde, dečky se budou instalovat postupně během podzimu tohoto roku a i delší kázání si tak v našem kostele budete moci vychutnat nikoliv z tepla svých domovů, ale přímo z kostelních lavic.

Děkujeme za vaši štědrost a budiž teplo!

 

 

Když si sednu na slunce,
vím, že mě zcela zahaluje
hřejivá láska Boží.

Jako slunce zahřívá kůži
a pak proniká celým tělem,
tak i Boží láska chce proniknout
do všech pórů mého těla".

 (Z knihy Anselma Grüna - Bydlet v domě lásky)

Projekt na stránkách darujme.cz:  darujme.cz/projekt/1208444

 QR odkaz na projekt zde:

Aktuálně:

ukázkový vzorek nového sedáku (foto MS)

   

současný stav mnoha deček:

 

 

 

 

 

 

 

Související články

Komentáře