Články

Tomáš Halík vede exercicie rakouských biskupů a uvádí svou knihu v Itálii

Aktuality | Kateřina Černá | 22.11.2022 10:00

Rakousko / Itálie - Letošní duchovní cvičení rakouské biskupské konference ve dnech 21.-25. listopadu vede mons. Tomáš Halík. Duchovních cvičení, která se konají v benediktinském klášteře  St. Lambert, se účastní všichni rakouští biskupové včetně kardinála Schönborna. Exercicie jsou zaměřeny na spirituální a teologické aspekty synodální reformy.

V následujícím týdnu mons. Halík uvádí italské vydání své knihy Odpoledne křesťanství přednáškami v Milánu, Florencii a Římě, počínaje přednáškou na Katolické universitě v Milánu a konče slavnostním uvedením knihy na Papežské Lateránské univerzitě v Římě.

Na slavnostním uvedení knihy ve Vatikánu promluví mj. kardinál Michael Czerny, prefekt Dikastéria pro lidský rozvoj, mons. Armando Matteo, sekretář Dikasteria pro nauku víry a Philippe Bordeyne, prezident Institutu Jana Pavla II. na Papežské Lateránské univerzitě.

Kniha Tomáše Halíka byla vydána nakladatelstvím Vita e Pensiero, byla již vydána v Polsku, Německu a Portugalsku a v příštím roce se připravují vydání v dalších sedmi jazycích včetně ukrajinštiny a korejštiny.

Foto: Benediktinský klášter St. Lambrecht, nakladatelství Vita e Pensiero

Související články

Kateřina Černá

Komentáře