Články

Uvedení do Centering Prayer

Duchovní cvičení a rekolekce | Kateřina Černá | 10.9.2022 09:45

V sobotu 10. září proběhne od 10.00 do 15.00 v kryptě Uvedení do Centering Prayer (modlitby souhlasu) s Teresií Vierou Hašanovou. Uváděcí den nabídne možnost seznámit se s východisky Centering Prayer. Jde o jednu z celosvětově oblíbených a rozšířených meditačních metod, připravujících ke kontemplativní modlitbě. Centering Prayer vychází z praxe trapistického mnicha Thomase Keatinga, jehož některé knihy vyšly i v českém překladu (např. Pozvání k lásce. Cesta křesťanské kontemplace nebo Otevřená mysl, otevřené srdce).

Uváděcí den je vhodný pro začátečníky i pokročilé – pro kohokoli, kdo se zajímá o formu tiché modlitby. Křest, teoretická znalost ani předchozí praxe meditace nejsou podmínkou. Uváděcí den se skládá ze čtyř teoretických vstupů a dvou praktických dvacetiminutových sezení. Mezi jednotlivými částmi programu bude vždy krátká přestávka.

Krypta kostela Nejsvětějšího Salvátora má podlahové vytápění, klekátka i židle. Pro vlastní pohodlí doporučujeme lehký textilní přehoz nebo deku. K obědu si přineste vlastní jídlo. Polední přestávka bude delší. V prostorách zázemí kostela je mikrovlnka, bude možné si udělat i kávu nebo čaj. Vzhledem k omezenému prostoru krypty prosíme zájemce o registraci na e-mail: [email protected], pro konkrétnější dotazy volejte 722 476 500.

Sraz: 9.45, předpokládaný konec: 15.00. Prosíme přijďte včas, po 10.00 už se nedozvoníte.

Uváděcí den do metody Centering Prayer pořádá Akademická farnost Praha a Contemplative Outreach Česko-Slovensko.

Článek Terezy Hromádkové o křesťanské meditaci v Hospodářských novinách.

Související články

Kateřina Černá

Komentáře