Články

Přijetí mezi kandidáty biřmování

Základy víry | Martin Staněk | 15.5.2022 19:00

 

 

 

 

 

V neděli 15. května ve 20 hodin se setkáme v rámci mše sv. s těmi, kdo se připravují v delším kurzu ke svátosti biřmování a povzbudíme je na cestě přípravy.
Obřad přijetí mezi kandidáty biřmování není povinný, k dokončení přípravy nikoho nezavazuje, kurz je nadále vaší svobodnou volbou. Jedná se tedy o požehnání a povzbuzení na cestě k biřmování. Obřad je v mnohém variací na přijetí do katechumenátu. 

 
Do kurzu přípravy k delší přípravě k biřmování se od listopadu registrovalo celkem 46 zájemců. Vytvořili jsme tedy druhý registrační formulář, který nám napoví, kdo chce v přípravě pokračovat (existuje varianta, že se nebudete moci obřadu zůčastnit, ale v přípravě chcete pokračovat).
Ti, kdo se rozhodnou vůbec nesměřovat nadále k biřmování, mají samozřejmě dveře kurzu nadále otevřené, kromě úterků i víkendy a duchovní rozhovory a konzultace.
Kdo by potřeboval cokoliv konzultovat (například právě tu vnitřní nejistotu, zda pokračovat), doprovázející tým je vám k dispozici.
 

Sraz zájemců o přijetí je společně s ručiteli (máte-li nějakého) v  neděli 15.5. v 19.00 hodin v sakristii. Po mši sv. se naopak můžeme sejít v sakristii k malé oslavě (občerstvení necháváme na vaší libovůli). Liturgie obřadu se bude probírat stručně v úterý 10.5. na konci přednášky.
 
Na tomto místě bude také ve stručné podobě představen obřad těm, kdo nemohou přijít v úterý 10.5.

 
Těšíme se,
Tomáš Halík, Martin Staněk a další

 

 

 

Související články

Komentáře