Články

Ať je slovo slyšet! Projekt obnovy ozvučení finišuje

Aktuality | Martin Staněk | 15.5.2022 23:59

 

 

 

 

 

 

 

AŤ JE SLOVO SLYŠET ! /reloaded/

V roce 2020 jsme se po téměř třiceti letech rozhodli ke kompletní výměně ozvučení kostela. Staré ozvučení z počátku devadesátých let již dávno nesplňuje současné standardy a v některých částech kostela je slyšitelnost žalostně nízká. Celkový halový efekt také snižuje srozumitelnost.
Na jaře 2020 započatý projekt, na který se již podařilo vybrat několik tisíc korun, nám nastoupivší pandemie znemožnila dokončit. Proto kampaň s názvem Ať je Slovo slyšet! obnovujeme, a chceme znovu požádat zejména milovníky dobrých kázání o pomoc při zajištění financování této akce.  Na farním účtu u České spořitelny jsme obnovili variabilní symbol 2020, obnovili jsme dárcovský projekt přes Darujme.cz. 
Pro rekonstrukci jsme vybrali firmu Ozvuk, která má zkušenosti např. z kostela Nejsvětějšího Srdce Páně (spolupráce s arch. Pleskotem), z Týnského chrámu či z papežské koleje Nepomucenum v Římě. Rozpočet se pohybuje přes 280 tisíc korun za kompletní výměnu reproduktorů, mikrofonů i ústředny, včetně ekologické likvidace starého zařízení a záručního servisu v délce deseti let.
První dobře slyšitelné kázání byste měli zaslechnout v neděli 14. srpna. 
Děkujeme za vaši štědrost!

NOVINKY/AKTUÁLNĚ: Rekonstrukce započala 8. srpna, v neděli 14. srpna bylo hotovo. V následujících dnech se ladily zvukové podmínky jak při mši, tak v prázdném kostele.

K dnešnímu dni, tedy 2.září, se podařilo zejména díky několika větším darům nashromáždit všechny potřebné prostředky a projekt tak můžeme s radostí uzavřít. 
Velice děkujeme všem, kdo přispěli a způsobili, že je Boží slovo opět dobře slyšet!

Kázání a promluvy z našeho kostela najdete kromě ARCHIVU KÁZÁNÍ  též na SPOTIFY nebo YOUTUBE

 


Účet u ČS a.s.: 1933882329/0800, variabilní symbol: 2020. 

Aktuálně:

akce se rozjíždí (foto MS)

 

 

 

 Děkují vaši kněží, biskupové, pastorační spolupracovníci, lektoři, kantoři a další....

 

 

 

 

 

Související články

Komentáře