Články

Noc kostelů - u nás až v roce 2022

Aktuality | Martin Staněk | 28.5.2021 12:30

Velice nás to mrzí,
ale v letošním roce 2021 není v našich silách zorganizovat Noc kostelů.

Vždy jsme si zakládali na zajímavém programu vizuálním i hudebním, takže pouhé otevření kostela bez jakéhokolv programu nám nepřijde smysluplné. 
Naší největší prioritou je nyní dokončit Kurz základů víry, to znamená postarat se o těch více než 100 kandidátů křtu a biřmování. Příprava liturgie křtů a biřmování, duchovní rozhovory a rozsáhlá administrativa nám neumožňují věnovat se za současného personálního oslabení jiným aktivitám. Druhou prioritou je časově náročná obnova fungování Kolínského kláštera - Centra spirituality po jeho transformaci na zapsaný ústav, aby bylo nadále k dispozici živé centrum duchovních cvičení. To se také daří.

Děkujeme za vaši veškerou podporu v čase koronakrize a omlouváme se zájemcům o páteční návštěvu našeho kostela.
Kostel bude nadále přístupný vždy v časech pravidelných bohoslužeb, připravujeme i jeho otevření ve všední dny. Na každou neděli budeme také jako dosud připravovat vidokázání Mons. Tomáše Halíka pro náš youtube kanál. Videa budou zveřejněna vždy v sobotu dopoledne.

Noc kostelů nás každoročně baví a máme ji rádi. Pokud to může být alespoň chabou náplastí,  připojujeme níže krátké videospoty z Nocí kostelů v minulých letech a těšíme se na setkání v příštím roce.

Pro informace o zpřístupněných kostelech prosíme navštivte web www.nockostelu.cz

 

Související články

Komentáře