Články

Tomáš Halík: List farní rodině

Aktuality | Martin Staněk | 1.11.2020 00:00

....................................

Moji milí,

když jsem se před 3 týdny při domácí mši v jedné rodině nakazil kovidem, předpokládal jsem, že nemoc bude mít tak lehký průběh, že nebudu muset nikoho znepokojovat.
Uzavřel jsem se domácí karantény, úřad přenesl do postele, napsal několik důležitých článků a vyřídil spoustu věcí. Bohužel minulý týden se můj stav prudce zhoršil.
Nejsem v ohrožení života, ale jedním z projevů nemoci je to, že nejsem schopen ani na minutu vypnout mozek a usnout, dlouhé bezesné noci jsou velmi nepříjemné.
Proto vás velmi naléhavě prosím: dopřejte mi naprostý klid, upusťte od jakýchkoliv e-mailů, SMS a telefonátů, od přání uzdravení, zdravotních rad a nabídek pomoci!!
O mé perfektní zásobování jídlem a léky je zcela postaráno, pokud bych ještě něco potřeboval, sám bych si řekl.
Potřebuji nyní jen naprostý klid. Martin Staněk vás bude informovat, jak v příštích 3 týdnech budou vypadat Kurz základů víry a kázání na neděli.

Velmi vás prosím o modlitbu:
- Za vítězství Joe Bidena nad nebezpečným populistou; takové vítězství může být počátkem konce populistů v celém světě, včetně nás, 
- Za ochranu papeže Františka před „zbožnými“, kteří mu přejí smrt,
- Za to, aby mé zásadní programové texty z minulého týdne v různých zemích světa přinesly inspiraci a naději mnohým, kteří naději v církev ztrácejí.

Žijeme ve zlomové době!
Myslím s láskou na vás všechny, celou mou duchovní rodinu a posílám požehnání,

o. Tomáš

Související články

Komentáře