Články

Benefiční koncert sboru a orchestru UK, pondělí 16. 12. 2019

Nezařazeno | Veronika Mynaříková | 16.12.2019 20:00

V pondělí 16. prosince od 20 hod. se v našem kostele již tradičně rozezní Česká mše vánoční J. J. Ryby v podání Orchestru a sboru Univerzity Karlovy pod vedením Haiga Utidjiana. Účinkující: Bronislava Smržová Tomanová (soprán), Petra Vondrová (alt), MIchal Foršt (tenor), Petr Sejpal (bas), Martin Maxmilian Kaiser (varhany). 

Letos zazní ještě krátka skladba Calming of the Sea, kterou složila současná americká hudebnice Susan Martin. Orchestr měl tu čest zahrát světovou premiméru této skladby v květnu letošního roku v Českém muzeu hudby. Skladba je inspirovaná biblickým příběhem z Markova evangelia (Mk 4,35), v němž Ježíš k úžasu všech učedníků utišil moře při větrné bouři. Sólisté: Jan Knettig (housle), Henry Majer (violoncello). 

Letošní předvánoční benefice Orchestru a sboru UK přispěje na podporu neziskové organizace LORM, která poskytuje podporu hluchoslepým klientům a jejich rodinám již od roku 1991. Vstupné na koncert je dobrovolné. Sbor a orchestr UK u nás hraje bez nároku na jakýkoliv honorář, za což jim patří velké díky. Prosíme však o Vaši štědrou ruku.

Související články

Veronika Mynaříková

Komentáře