Články

Vánoční benefiční koncert Sboru a orchestru UK: Rybova česká mše vánoční, pátek 14.12. v 19.30

Aktuality | Marta Mills | 14.12.2018 19:30

V pátek 14. prosince v 19.30 se v našem kostele již tradičně rozezní Česká mše vánoční J. J. Ryby v podání Orchestru a sboru Univerzity Karlovy pod vedením Haiga Utidjiana.

Lada Sailerová, sopran
Jana Ehrenbergerová, alt
Michal Foršt, tenor
Petr Sejpal, bas
Martin Maxmilian Kaiser, varhany
 

Letošní vánoční benefice Orchestru a sboru UK přispěje na podporu dobrovolnické organizace Chuť pomáhat a jejich projektu letních táborů pro děti z frontových oblastí Ukrajiny. 

Chuť pomáhat je malá dobrovolnická nezisková organizace,zaměřená na sociální, materiální a duchovní pomoc lidem v bojové zóně východní Ukrajiny, vznikla v roce 2015 v reakci na válečná strádání obyvatel Donbasu. Aktivní boje v oblasti pokračují dodnes (2014-???) a my stále máme komu pomáhat... Hlavním motorem projektů je Michal Kislicki, který se rozhodl na Donbase i se svojí rodinou žít. Součástí týmu jsou také desítky českých dobrovolníků. Ti přijíždí pomáhat s jednotlivými projekty na frontě a také s šířením naší činnosti po ČR. Pro ně také pořádáme dobrovolnické kurzy. Tým Dárců pomáhá s finančním zajištěním našich projektů a výsledkem jsou desítky frontových rodin, kterým dokážem společně pomoci vymotat se z jejich neřešitelné životní situace.

Vstupné na koncert je dobrovolné, velmi však prosíme o vaši štědrou ruku!

Související články

Komentáře