Články

Ekumenické setkání a debata 10.4. v 19.00

Aktuality | Martin Staněk | 10.4.2018 19:00

Máme dnes zapotřebí ekumenismu? Nejsou všechny církve stejné? Nebo nás několikasetletý rozkol již příliš vzdálil? Rozumíme si? Má intercommunio šanci na oficiální podobu? Co ke všemu říká papež František? Kde jsou hranice Kristovy církve? Co znamená, když vyznáváme "jednu svatou, apoštolskou, všeobecnou církev"? A jak to v realitě vypadá v České republice, v Praze?

V úterý 10. dubna v 19 hodin se po ekumenické bohoslužbě ke Dni Země setkáme v sakristii k  ekumenické debatě s hosty z jiných církví.
Večerem nás moderátorsky provede Prof.Pavel Hošek (Evangelická teologická fakulta UK), kazatel Církve bratrské, našimi dalšími hosty budou: Doc. Petr Sláma (Evangelická teologická fakulta UK) z Církve českobratrské evangelické a Alexandr Flek, překladatel Bible 21 a  kazatel společenství TaCesta. Za římskokatolickou církev bude večer hostit náš kaplan a jezuita P. Petr Vacík SJ.

10. 4. 2018 v 19.00

sakristie akademického kostela Nejsvětějšího Salvátora v Klementinu

kudy k nám

Naše Akademická farnost dlouhodobě udržuje dobré vztahy s jinými církvemi. Jednou až dvakrát ročně slavíme ekumenickou bohoslužbu. Bohoslužba ke Dni Země, kterou pořádáme ve spolupráci s ekologckou sekcí České křesťanské akademie, má navíc rozměr odpovědnosti křesťanů všech vyznání za stvoření.  S ostatními církvemi také súolupracujeme v nejrůznějších sociálních projektech. 

V letech 2010 a 2011 jsme hostili ekumenická setkání křesťanů, působících v Praze 1.  Foto

 Z ekumenického setkání křesťanů Prahy 1

Související články

Komentáře