Články

Adventní benefiční koncerty 9. a 16.12. 2015

Aktuality | Marta Mills | 9.12.2015 19:30

Benefiční koncert Salvátorské scholy a Česká mše vánoční Jana Jakuba Ryby - Orchestr a sbor Univerzity Karlovy

I tento rok pokračujeme v dlouholeté tradici a první z našich benefičních koncertů, koncert  Salvátorské scholy, se uskuteční ve středu 9. prosince od 19.30 v našem kostele.

Mimo jiné budou uvedeny pravoslavné písně a Missa piccola Jiřího Temla pro smíšený sbor a housle. Dále zazní skladby P. I. Čajkovského, P. Česnokova a dalších. Vystoupí Salvátorská schola a její hosté. 

Salvátorská schola působí od podzimu 1990 v pražském studentském kostele Nejsvětějšího Salvátora. Doprovází zde bohoslužby, pořádá benefiční koncerty a příležitostně vystupuje také mimo domovskou farnost. Za třiadvacet let jejího trvání prošlo scholou kolem dvou set zpěváku. Zpívá duchovní hudbu od středověku do současnosti, včetně spirituálů a skladeb vlastních autorů. Hlavním sbormistrem je od ledna 2014 Eva Filipová, pomocným sbormistrem Filip Rajnoch.

 

Česká mše vánoční od Jana Jakuba Ryby v podání Orchestru a sboru Univerzity Karlovy bude o týden později, tedy ve středu 16. prosince od 20.00

Orchestr a sbor UK je soubor nadšených hudbymilovných studentů a čerstvých absolventů Univerzity Karlovy, kteří pod vedením šéfdirigenta Haiga Utidjiana a dirigentky Kateřiny Maňasové reprezentují svou Almu Mater při rozličných slavnostních příležitostech doma i v zahraničí. 

 

Oba koncerty jsou benefiční, vstup je volný, velice však oceníme vaši štědrost při sbírce.

Tento rok Akademická farnost spolupracuje s Člověkem v tísni a oba benefiční koncerty podpoří sbírku "Skutečná pomoc", která v chudých zemích pomáhá ve zdravotnictví (školení zdravotníků, podpora bezpečných porodů), ve školství (stavba škol) nebo pomáhá budovat infrastrukturu (vrtání studní) atd. 

Přijďte si k nám v adventním čase potěšit srdce krásnou hudbou a přispět na dobročinné účely. Těšíme se na vás.

 

 

Související články

Komentáře