Články

Jazzová mše Zdeňka Tošnara v podání salvátorské scholy 24.5. 20.00 (a 26.5. 19.00)

Aktuality | Martin Staněk | 24.5.2015 20:00

 

 

 

 

Na svatodušní neděli 24.5. zazní při večerní mši sv. od 20 hodin v kostele Nejsvětějšího Salvátora Jazzová mše Zdeňka Tošnara v podání salvátorské scholy.

Jazzová mše Zdeňka Tošnara, která byla poprvé provedena v kostele Nejsvětějšího Salvátora za účasti kardinála Špidlíka v roce 2005, byla zkomponována speciálně pro scholu Akademické farnosti, kterou nyní sbormistrovsky vede Eva Filipová. 

Zájemci ji najdou také na hudebním CD Adveniat, které schola nahrála v roce 2009 a jež je k dostání v sakristii. Schola bude Jazzovou mši reprízovat v úterý 26.5. při mši sv. v 19 hodin.
Ukázka mp3

Zdeněk Tošnar (1975) absolvoval Pedagogickou fakultu UK obor hudební výchova - anglický jazyk, při tom dva roky rozvíjel své zkušenosti v oboru skladba na konzervatoři J.Ježka. Pracuje jako učitel hudební výchovy a angličtiny na gymnáziu a současně se věnuje skládání převážně vokálních děl. Kromě skladeb a aranží pro pěvecké sbory se v poslední době zaměřuje na písně pro děti (projekt Figurková školička, písně k divadelní hře Čertovská škola...).

 

Z primiční mše P.Petra Vacíka SJ v roce 2010, kdy také zazněla Jazzová mše Zdeňka Tošnara. Autor v popředí.

foto Martin Staněk

 

Související články

Komentáře