Články

Alain Feuvrier SJ: Máme se bát islámu? 13.5. 18.00

Aktuality | Martin Staněk | 13.5.2015 18:00

 

 

 

 

Diskusní  večer s  Alainem Feuvrierem SJ: máme se bát islámu? 

Česká křesťanská akademie a Akademická farnost Praha srdečně zvou na přednášku Alaina Feuvriera SJ: Máme se bát islámu? ve středu 13. května 2015 od 18 hodin v sakristii kostela Nejsv. Salvátora.

Abbé Feuvrier absolvoval obor teologie a etnologie, má doktorát z psychologie. Dva roky studoval na Papežském institutu arabistiky a islamologie (PISAI) v Římě. Má zkušenosti z misijních pobytů v zemích Blízkého východu a severní a východní Afriky. V Alžírsku se patnáct let věnoval práci se studenty na různých univerzitách. Poslední dobou působil na Madagaskaru. Ve Francii, v arcidiecézích Marseille a Paříž, je odborným poradcem pro smíšená křesťansko-muslimská manželství a pro otázky spojené se vzájemným soužitím.

Přednáška bude přednesena ve francouzštině, tlumočení do češtiny je zajištěno. Vstup volný, přístup do sakristie je pouze z nádvoří Klementina (Národní knihovny).

 

Katolická teologická fakulta UK pořádá již v úterý 12. května od 9 hodin přednášku Alaina Feuvriera - Křesťanství a islám v současné Evropě: perspektivy, hrozby, šance.

 

Související články

Komentáře