Články

Akce nejen pro salvátorské na Karmelu Edith Stein

Aktuality | Martin Staněk | 6.12.2014 00:00

Co nabízí v prosinci Karmel (kromě pravidelného programu)

6.12. (so) 9.30 - 17.00 Jednodenní rekolekce s enneagramem

Určeno pro účastníky některého z kurzů Mezi duší a Duchem I, II, III a XXL. Další cvičení k prohloubení sebeuvědomění, při kterém využijeme enneagram společně se zácvikem do kontemplativní modlitby. Podíváme se na způsoby zaměření pozornosti, budeme společně zkoumat, co nám brání vytrvat na cestě modlitby a sebepoznávání. Doprovází Michal Petr a Denisa Červenková. Přihlášky na [email protected].

17.12. (st) 19h Četba z duchovních klasiků: Temná ze spisů noc. Pokračujeme v četbě španělského mystika Jana od Kříže.

 

 

 

 

 

Po

 

19.00

 

Eucharistie + agapé
Po mši je možné jednak zůstat na čaj, kafe, drobné pohoštění podle liturgické doby, momentálních možností domu či štědrosti příchozích. Eucharistii předsedají Libor Ovečka SDB, Jan Regner SJ, Pavel Pola OCD nebo Prokop Brož (KTF UK). Nejen pro univerzitní studenty

20.00

Dialogy (u) karmelitek
Některé pondělky zpestřeny návštěvou zajímavých osobností, které s námi zůstávají po mši na drobné pohoštění a neformální setkání.

St

18.00

Eucharistická oslava
Celebruje Petr Glogar OCD, Václav Ventura (KTF UK).
Po mši sv. je možné se připojit k dalším modlitbám řeholní komunity.

Čt

19.00

Jan od Kříže: Výstup na horu Karmel
Cyklus duchovní četby - 1 krát měsíčně

 

Kudy na Karmel: tramvají č. 6, 9, 10 směr Motol, vystoupí se na zastávce Klamovka, první ulice vlevo je Jinonická(za 5 minut chůze jste u domu č. 22).

Podrobnější informace k jednotlivým akcím a aktualizace na daný měsíc najdete na www.cestanahoru.org, případně na adrese [email protected] či na tel. 257 21 24 26 (sestra Denisa). Vedle uvedených akcí je možné přijet individuálně strávit den (pro vzdálenější příp. i víkend) na Karmelu Edith Steinové v Praze, v Jinonické ul. 22 (Praha-Košíře) a účastnit se „běžného provozu“ kláštera, ztišit se nebo uspořádat si osobní rekolekce.

Související články

Komentáře