Články

Noční pouť na Svatou Horu 17.10.

Aktuality | Martin Staněk | 17.10.2014 19:26

.

 

 

 

Srdečně zveme k již tradiční noční rozjímavé pouti na Svatou Horu. V pátek 17. října - odjezd autobusu č. 129 ze Smíchovského nádraží je v 19.06  Sraz je na konečné zastávce Zbraslav-Baně po příjezdu busu linky 129 v 19.26 Celá cesta měří cca 55 km a většinou vede po lesních cestách. Trasa: Zbraslav Baně - motorest Jíloviště - Černolice- Skalka - Stožec - Kuchyňka - Příbram Svatá Hora.
Pouť se koná za každého počasí, po cestě není možnost občerstvení kromě začátku a konce trasy. Přizpůsobte tedy tomuto faktu své vybavení. Méně zdatní účastníci mohou odjet dříve posledním autobusem z Řitky (cca ¼ trasy) či prvním ranním z Dobříše (cca 2/3 trasy) zpět do Prahy. Příchod na Svatou Horu u Příbrami očekáváme v dopoledních hodinách, odkud se po tiché meditaci, případně účasti na některé ze mší odebereme na autobus do Prahy.

 

Tradice této pouti sahá minimálně do 50. let, kdy se studenti rozhodli putovat v noci, aby nebudili pozornost policie. Původně vedla trasa z Jílového u Prahy. Po povodních v roce 2002 hledala skupina, která tradici poutě převzala, alternativní trasu kvůli uzavřenému mostu ve Štěchovicích. Od té doby se chodí po hřebeni Brd po trase Praha-Baně – Skalka – Stožec – Příbram.

Více info: [email protected]

Fotogalerie z minulých poutí zde

Související články

Komentáře