Články

Prázdniny katechumenů a biřmovanců v Jítravě 24. - 27.7. 2014

Aktuality, Základy víry | Martin Staněk | 4.7.2014 00:00

 

 



Komu jsou tři měsíce prázdnin moc a rád se setká se spolukatechumeny a spolubiřmovanci z KáZetVé i mimo sakristii, toho zvu na soft duchovně odpočinkový prodloužený víkend na faře v Jítravě na okraji Lužických hor.

Sraz bude ve čtvrtek 24. července odpoledne-večer přímo na faře. Doprava je možná autem i autobusem (přestup v Liberci). Zakončíme v neděli 27. července odpoledne. Ubytování je na postelích, spacák není třeba (kdo si přiveze, má tuším nějakou slevu na noc). Čeká nás výletování po okolí (kraj svaté Zdislavy), trochu spirituality a neformální večerní debaty. S sebou obvyklou Bibli, vycházkové oblečení a obuv a snad i ty přezuvky. Vařit si budeme sami, kuchyně je dobře vybavená, ingredience navrhuji dohodnout na nějakém fóru - fb KZV2013 či podobně. Ubytování se platí na místě, cena je podle posledních zpráv max 200,-Kč za noc. Na místě se bude vybírat symbolický organizační příspěvek 200,-Kč.

Přihlašujte se prosím na emailu: [email protected]. Naše kapacita je 25 osob

Následující info jsem pužil z webu http://itras.cz/ubytovna-jitrava/

Ubytovna Jítrava

Ubytovna Jítrava nabízí levné ubytování v římskokatolické faře v obci Jítrava,při hranici chráněné krajinné oblasti Lužické hory. Pro svoje zázemí a polohu je ubytovna ideálním výchozím místem do Lužických hor, hodí se pro ubytování turistů, cykloturistů a poutníků, školy v přírodě, dětské tábory, přátelská setkání, ale i pro rodinnou dovolenou s dětmi, duchovní cvičení či setkávání věřících katolíků apod. Součástí ubytovny je plně vybavená kuchyně, společenská místnost a velká zahrada s hřištěm a venkovním posezením.

 

Fotogalerie:

Ubytovna Jítrav…Ubytovna Jítrav…Ubytovna Jítrav…Ubytovna Jítrav…

 

Další informace:

  • provozní doba – celoročně
  • doprava – nejbližší autobusová zastávka Rynoltice-Jítrava (cca 500 m), nejbližší vlaková zastávkaRynoltice (cca 2,6 km)
  • parkování – soukromé parkoviště zdarma přímo u fary

Ubytování

Fara v Jítravě nabízí pro ubytování 6 pokojů s celkovou kapacitou 39 lůžek + možnost přistýlek.

  • 2× trojlůžkový pokoj
  • 1× pětilůžkový pokoj
  • 2× sedmilůžkový pokoj
  • 1× čtrnáctilůžkový pokoj

Ceník ubytování

Levné ubytování, ceny dohodou; kontakt: mobil: 732 716 992, email: [email protected]

Stravování

Fara v Jítravě nenabízí žádné možnosti stravování; ubytovaným hostům je vyhrazena velká a plně vybavená kuchyně, ve které si mohou sami uvařit. Stravovat se lze i v hostinci U Podkovy přímo v obci či ve vyhlášené restauraci restaurace Nikola v blízkých Rynolticích. Nejbližšími obcemi pro nákup potravin jsou Rynoltice a Zdislava (cca 3 km).

Společná kuchyně

Součástí ubytovny je velká a plně zařízená kuchyně. Z vybavení je k dispozici prostorná pracovní deska, kuchyňský jídelní stůl, myčka na nádobí, 2× lednice s mrazákem, 2× elektrický sporák, 1× plynový sporák, 3× elektrická trouba, 1× mikrovlnná trouba, 2× rychlovarná konvice, nádobí pro přípravu pokrmů včetně talířů, hrníčků, příborů apod.

Společenská místnost a jídelna

Na kuchyň navazuje velký sál s posezením a televizí, který slouží jako společenská místnost, případně jej lze využít i jako jídelnu ke společnému stravování.

Sociální zařízení

V přízemí ubytovny je k dispozici společné sociální zařízení (umývárny se sprchami, umyvadly a WC) zvlášť oddělené pro muže a ženy. Na patře je společná koupelna se sprchami, umyvadly a WC.

Zahrada a hřiště

Fara stojí ve velké zahradě s pěkným výhledem na Jítravu a panorama Lužických hor. Součástí zahrady je také travnaté hřiště a ohniště s posezením.

Turistické možnosti v okolí

Římskokatolická farnost se nachází v obci Jítrava při hranici chráněné krajinné oblasti Lužické hory, nedaleko Liberce. V okolí obce se nabízí mnoho možností turistického vyžití, přírodních a kulturních zajímavostí:

  • Bílé kameny, Jítrava (cca 1,4 km) – osamocená skupinka skal, které svou bělostí a zaoblenými tvary připomínají mohutné hřbety odpočívajících slonů
  • Zřícenina hradu Roimund, Jítrava (cca 4,3 km) – zřícenina hradu s krásným výhledem na Lužické hory
  • Zámek Lemberk, Jablonné v Podještědí (cca 6,4 km) – renesanční zámek a sídlo svaté Zdislavy
  • Popova skála, Dolní Sedlo (cca 12 km) – skalnatý vrcholek s kruhovým rozhledem do údolí Nisy, na Ještědský hřbet, Lužické hory, ale také na vzdálené kopce Šluknovského výběžku, Jizerských hor a Máchova kraje
  • Kryštofovo Údolí (cca 16,4 km) – malebná obec s působivým železničním viaduktem
  • Ještěd, Liberec (cca 21 km) – hora se známým televizním vysílačem, hotelem a restaurací
  • Naučná stezka Terasy Ještědu, Liberec (cca 18,5 km) – stezka představující nejkrásnější skalní útvary kolem Ještědu
  • ZOO Liberec (cca 20 km)
  • Botanická zahrada Liberec (cca 20 km) – největší sbírka exotických rostlin v ČR
  • Centrum Babylon Liberec (cca 19 km) – nákupní městečko, aquapark, lunapark, IQpark

 

Zobrazení na mapě

 

Související články

Komentáře