Články

Prezentace knihy Tomáše Halíka v Římě

Aktuality | paula | 22.2.2013 11:18

Dne 26. února 2013 v 17.00 hodin bude na Papežské univerzitě sv. Tomáše Akvinského - Angeliku v Římě prezentován za účasti autora italský překlad knihy "Vzdáleným na blízku" (Vicino ai lontani). Prezentace se zúčastní také pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP.

Oficiální vatikánská knižnice Libreria editrice Vaticana, která vydává především díla Benedikta XVI. a úřední dokumenty Svatého Stolce, vydala loni italský překlad knihy Tomáše Halíka „Vzdáleným nablízku“ (Vicino ai lontani) s předmluvou předsedy Rady evropských biskupských konferencí kardinála Reinharda Marxe. Je to vůbec poprvé, kdy vatikánská knižnice vydává dílo českého teologa.

Slavnostní uvedení knihy ve Vatikánu se kromě autora, pražského arcibiskupa kardinála Duky, zástupců velvyslanectví České republiky a Svatého stolce zúčastní také rektor Papežské univerzity sv. Tomáše Akvinského Miroslav Konštanc Adam OP.

Kniha o vztahu víry a nevíry tváří v tvář aktuálním problémům našeho světa vznikla z podnětu významného amerického nakladatelství Doubleday. Podle amerických recenzentů jde o dílo jednoho z nejoriginálnějších náboženských myslitelů naší doby, pokračujícího v tradici G. K. Chestertona, C. S. Lewise, Henriho Nouwena a Thomase Mertona. Nabízí tvořivý a nevšední pohled na vztah náboženství, víry a spirituality ke kultuře a dnešní společnosti. Kniha již dříve získala Cenu za nejlepší evropskou teologickou knihu let 2009-10 a v USA byla v roce 2010 vyhlášena Knihou měsíce.  (Aleš Pištora)

Komentáře