Články

Duchovní cvičení a rekolekce únor - duben 2013

Aktuality | Martin Stanek | 25.1.2013 15:02

15. – 17.2. 2013 Víkend pro rychlé biřmovance ve Vinoři. Doprovází Petr a Adéla Muchovi. Přihlášky na [email protected]  (pozor - toto je správná adresa, omlouváme se za chybu v Salvatore)

Následující víkendové rekolekce i delší duchovní cvičení jsou pořádány pro ty z nás, kteří hledají hlubší způsoby modlitby, ale neví, jak na to a chtěli by udělat krok dál. Jejich účelem je nabídnout uvedení a pomoc na této cestě. Kurzy slouží k prohloubení našeho duchovního života, naší modlitby a meditace i naší kreativitě a vnímavosti vůči druhým. Další informace můžete získat na adrese meditace@farnostsalvator.cz  či na tel. 257 21 24 26 (sestra Denisa).

V této chvíli již obsazené kurzy:

Meditativní víkend, 8.-10. 2. 2013

Jednodenní rekolekce s filmem, 17. 2. 2013

Sádhana, 22.–24.2. 2013

Víkend mezi duší a Duchem I., 8.-10. 3. 2013

Postní duchovní víkend, 22.-24. 3. 2013

 

Důležitá poznámka, než budete číst dále:

Přihlašujte se, prosím, pouze e-mailem na adrese [email protected], uvádějte název kurzu v “předmětu”. Upozorňujeme, že exerciční kurzy se zpravidla rychle zaplní, pokud vám tedy na některém termínu zvlášť záleží, neotálejte s přihlášením.

 

5 – 7. 4. IGNACIÁNSKÝ VÍKEND Exerciční dům Kolín Víkendová duchovní obnova založená na meditaci nad biblickými texty. Nabízíme možnost osobního rozhovoru. Vhodné i pro účastníky bez předchozí zkušenosti s exerciciemi. Další informace a přihlášky [email protected]. Doprovází P. Jan Regner SJ.
 
15. – 17.2. 2013 KURZ KONTEMPLACEKlášter trapistek v Poličanech, 14.-19.4. 2013Čas strávený v tichu v tradici křesťanské meditace. Meditační sezení, meditace v chůzi, přednášky, zpěv, možnost individuálního doprovázení. Předpokládá se alespoň základní zkušenost s modlitbou ticha. Přihlášky pro tento kurz: dlohos(zavinac)volny.cz, dotazy ohledně kurzu lze směřovat na s. Denisu Červenkovou ([email protected]). Doprovází Jan Šedivý.
 
VÍKEND MEZI DUŠÍ A DUCHEM II.místo bude upřesněno, 26.-28.4. 2013Exercicie s prvky sebepoznání osobnosti. Jde o prohloubení a pokračování Víkendu mezi duší a Duchem I, i zde v interaktivní skupinové a individuální práci využijeme enneagramu. Zaměříme se na hlubší uvědomění vnitřní struktury osobnosti a na způsoby, jak měnit navyklé vzorce prožívání a chování. Podíváme se také na možnosti kultivace osobnosti v kontextu duchovního růstu (Ježíšovo lidství a ctnosti člověka atd.). Provází a psychoterapeut Michal Petr a sr. Denisa Červenková CSTF. Kurz je určen pouze pro ty, kdo již absolvovali některý z předchozích Víkendů mezi duší a Duchem
 
PŘEKÁŽKY PŘI ROZLIŠOVÁNÍ ŽIVOTNÍHO POVOLÁNÍ II.Pernikářka (Dům sester karmelitek, U Perníkářky 2a, Praha5- Smíchov)  8.-12.5. 2013Rekolekce určená mladým ženám, které uvažují o zasvěceném životě. Možnost zkusit si pár dní v řeholní komunitě „naživo“ a současně pracovat s podněty k tématu rozlišování životní cesty. Součástí jsou rozhovory, meditace, společná liturgie, duchovní četba a práce. Doprovází sestry karmelitky z Karmelu Edith Steinové a hosté. Další informace a přihlášky: [email protected].

Komentáře