Články

Popelec umělců 22. 2.

Aktuality | Martin Stanek | 3.2.2012 15:28

Letošní popelec bude mít opět tři části: Od 18.00 zveme všechny do Velkého sálu Městské knihovny (Mariánské náměstí) na divadelní hru Lucie Trmíkové a Miloše Orsona Štědroně: Lamento / Z tance v prach a opět do tance (Den a noc Matky Terezy) v režii Jana Nebeského. (75 minut)

Kapacita sálu je dostatečná (380 míst k sezení), Předprodej vstupenek (50,-Kč) v pokladně MKP (po – pá od 14 do 20 hod.), tel.: 222 113 425, 222 113 377, online rezervace: www.mlp.cz (méně než 3 dny před akcí už není možné rezervovat vstupenky on-line).

V 19.30 začne v kostele bohoslužba s udělováním popelce. Celebruje a káže Mons. Tomáš Halík. Mši sv. bude v přímém přenosu přenášet Česká televize na programu ČT2. Po bohoslužbě jsou její účastníci zváni k přátelskému setkání do sakristie. Součástí letošního Popelce umělců je i instalace postního plátna v presbytáři kostela. plakátek zde

více o divadelní hře Lamento:

Děj se odehrává v průběhu jednoho dne a jedné noci v útulku pro umírající Nirmal Hridaj, který v Kalkatě, hned vedle chrámu bohyně Kálí, založila Matka Tereza. K ránu přibyl do útulku nový případ - bývalý řidič rikši, jménem Rinzai. Chudý, nemocný, bez prostředků a bez příbuzných. M. Tereza se mu snaží pomoci. Tak, jako se celý život snaží pomáhat těm nejchudším z chudých. Rinzai je jeden z nich. Kdo z těch dvou ale nakonec ve skutečnosti potřebuje pomoc? Kdo má větší strach? Kdo je osamělý a bez lásky?... Existuje vůbec Bůh? Je duše? Máme nějakou naději? Má to všechno nějaký smysl?... A dá se v Kalkatě do hodiny sehnat mandolína?

Miloš Orson Štědroň byl nominován na cenu Alfréda Radoka 2010 za hudbu k této inscenace.

Komentáře