Články

Úvod do Centering Prayer

Aktuality | Kateřina Černá | 13.4.2024 09:45

Úvod do Centering prayer – sobota 13. dubna v 9.45, salvátorská krypta
Teresie Viera Hašanová

Uváděcí den začíná v 10.00 (krypta se poté zamyká – později příchozí se už nedozvoní).
Předpokládaný konec je v 15.00.


Uváděcí den nabízí příležitost seznámit se s východisky Centering prayer – modlitby souhlasu. Jde o jednu z celosvětově oblíbených a rozšířených metod, připravujících ke kontemplativní modlitbě. Centering prayer vychází z praxe trapistického mnicha Thomase Keatinga, jehož některé knihy vyšly v českém i slovenském překladu (např. Pozvání k lásce. Cesta křesťanské kontemplaceOtevřená mysl, otevřené srdce, a Lepší podiel. Stupne kontemplatívneho života).

Uváděcí den je vhodný pro začátečníky i pokročilé – pro kohokoli, kdo se zajímá o formu tiché modlitby. Křest, teoretická znalost ani předchozí praxe nejsou podmínkou. Uváděcí den se skládá ze čtyř teoretických vstupů a dvou praktických dvacetiminutových sezení. Mezi jednotlivými částmi programu bude vždy krátká přestávka.

Krypta kostela Nejsvětějšího Salvátora má podlahové vytápění, klekátka i židle. Pro vlastní pohodlí doporučujeme lehký textilní přehoz nebo deku. Přineste si vlastní jídlo. Polední přestávka bude delší. V zázemí kostela je k dispozici mikrovlnka a je možné si udělat kávu nebo čaj.

Vzhledem k omezenému počtu lidí, kteří se vejdou do krypty, prosíme o registraci na e-mailu: [email protected]. Pro konkrétnější dotazy volejte 722 476 500.

O pravidelné praxi Centering Prayer, kterou u Salvátora vede Jarka Juillet, se dozvíte na našich stránkách.

Související články

Kateřina Černá

Komentáře