Články

Výlet spolku Cesta do Lidic

Aktuality | Kateřina Černá | 13.1.2024 09:00

SPOLEK CESTA – Lidice – sobota 13. ledna od 9.00
Cílem lednového výletu budou Lidice. Po atentátu československých parašutistů na Reinharda Heydricha v roce 1942 byla obec Lidice v rámci tzv. heydrichiády vypálena a dokonale srovnána se zemí. Veškeré místní obyvatelstvo bylo popraveno nebo převezeno do koncentračních táborů. Po druhé světové válce byla obec obnovena, z pietních důvodů ale byla nově postavena na jiném místě nedaleko od obce původní. Na původním místě se dnes nachází Památník Lidice.

Putování začne v Horoměřicích, odkud se bude pokračovat po červené značce do Tuchoměřic. Z Tuchoměřic dále po zelené půjdeme přes Černovičky, Středokluky, Běloky a Makotřasy až do Lidic.
V Lidicích proběhne prohlídka pietního území (tedy místa, kde stávala původní obec) a muzea, kde je možné nahlédnout do života obyvatel předválečných Lidic. V místě se nachází také galerie, kde bude možné vidět novou expozici Slzy všech lidí jsou stejné.
Celá trasa měří cca 15 km.

Sraz je v sobotu 13. 1. 2024 v 9 hod. na autobusové zastávce Bořislavka (u stanice metra “A”). Následovat bude přesun autobusem do Horoměřic, cesta trvá přibližně 10 minut. Předpokládaný odjezd do Prahy z Lidic je kolem 17. hod již po vlastní ose anebo ve skupině. Přibližné náklady jsou maximálně 150 Kč na cestu, vstupné 150 Kč.

Prosíme, hlaste se e-mailem na: [email protected]

Související články

Kateřina Černá

Komentáře