Články

Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby - benefice

Aktuality | Martin Staněk | 18.12.2023 19:30

V pondělí 18. prosince od 19.30 se v našem kostele již tradičně rozezní Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání Sboru a Orchestru Univerzity Karlovy pod vedením dirigenta Dr. Haiga Utidjiana. 
Sólisté: Lívia Obručník Vénosová (soprán),
Petra Vondrová (alt),
Stanislav Mistr (tenor)
a Petr Sejpal (bas).
Na varhany zahraje Vladimír Jelínek.

Vstupné je dobrovolné, na koncert tedy nelze zakoupit vstupenky.
Výtěžek z benefičního koncertu půjde na zakoupení solárních panelů pro internátní školu Krupa Prasad v indickém Nashiku.

Jak jsme letošní projekt vybrali? V létě 2023 se skupina dvaceti studentů a mladých absolventů z akademické farnosti a VKH spolu se dvěma jezuity ( P. Samuelem Prívarou SJ a P. Janem Regnerem SJ) vydala do Indie do školy Krupa Prasad, kde po nějakou dobu vyučovali a snažili se pomoci vymyslet efektivnější systém výuky.
Škola je domovem pro 140 vesnických dívek, kde jim řádové sestry poskytují neformální vzdělávání a péči. Žijí v chudých podmínkách, spí na rohožích na zemi a nemají dostatek prostředků na nejzákladnější potřeby. Aktuálně mají k dispozici pouze studenou vodu. Solární panely umožní zajistit teplou vodu pro dívky ve škole a tím výrazně zlepší jejich životní podmínky.

Prosíme o vaši štědrost!
Sbor a orchestr UK každoročně hraje bez nároku na odměnu, za což účinkujícím patří velký dík.

Související články

Komentáře