Články

Výlet spolku Cesta: Českým krasem po svatojakubské poutní cestě, neděle 18.3.

Aktuality | Marta Mills | 18.3.2018 09:25

Snad není příhodnější doby, než je doba postní, aby se poutník vydal na cestu… Pojďte si projít jednu etapu svatojakubské poutní cesty do Santiaga de Compostella značené na území České republiky díky úsilí spolku Ultreia (www.ultreia.cz), a to konkrétně úsek z Prahy-Radotína do Berouna. Celá etapa měří necelých 30 km a po celé trase kopíruje červenou turistickou značku, procházejíce přes Solopisky, Vonoklasy, Mořinku, Karlštejn a dále přes Sv. Jan pod Skalou do Berouna.

Pokud pro někoho 30 km zní poněkud děsivě, vězte, že trasa se dá podle potřeby a momentálních fyzických sil upravovat na kratší úseky (Dobřichovice - 12,5 km; Karlštejn – 16,5 km).

Takže tentokrát, bez předem domluvených prohlídek, besed a obědů, jednoduše vyrazíme na cestu a uvidíme, co se bude dít. Možná bude svít slunce, možná ne; možná bude pršet nebo snad i mrznout, možná ne; možná cestou potkáme hospůdku, kde si dáme teplou polívku a čaj, možná ne, protože na to prostě nezbude čas…

Sraz je v neděli 18.3. v 9.25 na vlakovém nádraží Praha- Radotín. Předpokládaný návrat do Prahy pro ty, kteří půjdou až do Berouna, je kolem 19.00.

Prosíme, hlaste se předem do pátku 16.3. na e-mailu: [email protected]

PS: Správný poutník vyráží ne cestu bez ohledu na počasí a vše, co si myslí, že potřebuje, má v baťohu.

Za výletní spolek Cesta
Larisa Jurkivová a Jana Toulcová

foto: Kamil Szyszka (web Život na cestách)

Související články

Komentáře