Články

Sbírka na Ukrajinu 24.4. 2016

Aktuality | Marta Mills | 29.4.2016 12:00

24. dubna proběhla ve všech evropských katolických kostelech sbírka na lidi zasažené ukrajinským konfliktem, kterou vyhlásil papež František během nedělní modlitby Regina coeli.

V této sbírce jsme vybrali neuvěřitelných 33 627 kč! Velice vám děkujeme!

„V tento den, který je jakýmsi srdcem Svatého roku milosrdenství, myslím na všechny národy, které nejvíce žízní po smíření a pokoji,“ řekl papež v Neděli Božího milosrdenství.  „Myslím obzvláště, zde v Evropě, na drama těch, kdo trpí následky násilí na Ukrajině: kdo zůstávají v oblastech zmítaných nepřátelstvím, jež si vyžádalo již tisíce mrtvých, a kdo – je jich více než milion – byli nuceni opustit je kvůli přetrvávající vážné situaci. Zasaženi jsou především staří lidé a děti... Vyzývám všechny věřící, aby se k této iniciativě připojili velkorysým příspěvkemToto gesto lásky má nejen ulehčit v materiálním utrpení, ale i vyjádřit blízkost a solidaritu moji i celé církve.“ řekl papež František.

Podle Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí si konflikt na Ukrajině vyžádal přes 9 tisíc životů a vyhnal z domovů 1,1 milionů lidí.

Související články

Komentáře