Články

Slavnostní Templetonovské přednášky v San Diegu a v Praze

Aktuality | Martin Staněk | 22.11.2014 00:00

Mezinárodní konferenci Americké asociace pro studium náboženství v San Diego v Kalifornii, na níž se sjelo téměř sedm tisíc akademiků z USA a celého anglicky mluvícího světa, zahájil v sobotu večer letošní laureát Templetonovy ceny Tomáš Halík.

Slavnostní „Templetonovská přednáška“ se tradičně koná první den této každoroční konference. Přednášku Tomáše Halíka o vztahu náboženství a sekularity v Evropě uvedl prezident Templetonovy nadace dr. John Templeton jr. a navázal na ni koreferátem filozof Charles Taylor, nositel Templetonovy ceny za rok 2007. (další informace: AAR)

YouTube

Letošní cyklus Templetonovských přednášek, konaných na různých světových univerzitách, bude završen v Praze ve Velké aule Univerzity Karlovy 8. prosince v 17 hod. rovněž za účasti dr. Templetona jr. a s přednáškami prof. Taylora a prof. Halíka. Rektor Univerzity Karlovy prof. Tomáš Zima udělí při té příležitosti Charlesu Taylorovi, považovanému za jednoho z nejvýznamnějších žijících filozofů, zlatou medaili Univerzity Karlovy. (pozvánka , video)
Dr. Templeton a prof.Taylor budou přítomni taktéž na nedělní večerní mši sv. v kostele Nejsv.Salvátora.

 
Mons. Halík při sobotní večerní přednášce na konferenci AAR v San Diegu, CA


Mons. Halík před Mission Basilica San Diego de Alcala (přivítán sestřenicí P. Vojtěcha Eliáše)

Související články

Komentáře