Články

Nabídka stipendií do Německa

Aktuality | Martin Staněk | 22.10.2014 00:00

Nabídka studijních a badatelských stipendií pro pobyty v Německu

Německá katolická stipendijní organizace Katholischer Akademischer Ausländer-Dienst e.V. (KAAD) poskytuje již více než 50 let mladým křesťanským akademikům ze zahraničí studijní a badatelská stipendia. Stipendijní nabídky KAAD již využilo více než 8000 absolventů ze 120 zemí. Stipendistům a žadatelům o stipendium je k dispozici celosvětová kontaktní a partnerská Zájemcům z České republiky jsou stipendia KAAD udělována dvakrát ročně (březen a září) v rámci programu Východní Evropa. Nabídka se týká křesťanských studentů po 6. semestru, absolventů vysokých škol a mladých badatelů. Primárně se nabídka obrací na katolické křesťany, je však otevřená také uchazečům z jiných křesťanských konfesí. Zájemci mohou své pobyty absolvovat na některé z německých vysokých škol, na vědeckých ústavech, v archívech, v klinikách apod. Neexistuje žádné oborové omezení. 

Délka stipendia činí 2-36 měsíců. Výše stipendia se pohybuje od 750,- do 2000,- EUR/měsíčně včetně úhrady cestovních nákladů (tam a zpět) a zdravotního pojištění. 

Hlavní podklady nutné k žádosti o stipendium KAAD

-Vyplněný formulář pro žádost o stipendium

-Badatelský projekt (cíle studia, vzdělávání, popř. vědeckého pobytu)

-2 dobrozdání od vysokoškolských docentů / profesorů z tuzemska

-Příslib / pozvání německého docenta nebo instituce

-Doporučení kněze z farnosti žadatele

-Písemné potvrzení o dostatečné znalosti německého jazyka

Další uzávěrka pro zaslání žádostí je 15. leden 2015 (o žádosti bude rozhodnuto v březnu 2015). Žádost je nutno zaslat v originále do centrály KAAD v Bonnu a v kopii na pražskou adresu českého partnerského grémia KAAD. Součástí výběrového řízení je osobní pohovor s uchazeči, pořádaný českým partnerským grémiem KAAD, který se uskuteční 7. února 2015.

.

Formuláře pro žádost o stipendium a další informace poskytne

Katholischer Akademischer Ausländer-Dienst e.V. – Osteuropaprogramm

Dr. Roman Radwanski E-mail: [email protected]; Tel.: +49 228 91758-33; Fax: +49 228 9175858

S případnými dotazy se můžete také obrátit na české partnerské grémium KAAD při České křesťanské akademii, Vyšehradská 128, CZ – 128 00 PRAHA 2 Kontaktní osoby: paní Mgr. Markéta Šmalcová, 224 917 210, [email protected] a Dr. Pavel Blažek (sekretář partnerského grémia), [email protected] Hausdorffstr. 151; D-53129 BONN

http://kaad.de/stipendien/osteuropaprogramm/

 

Související články

Komentáře