Články

Cesta vede do Neratova - 14./15. června

Aktuality | FiLiP | 14.6.2014 08:45

Cílem posledního předprázdninového putování spolku Cesta bude poutní kostel Nanebevzetí Panny Marie v Neratově v Orlických horách.

Zveme vás na víkendové putování Orlickými horami. Hlavním cílem výletu je unikátní poutní kostel se skleněnou střechou v Neratově v Orlických horách. Naše putování začneme v sobotu 14.6. kolem poledne v Deštné v Orlických horách, odkud půjdeme trasu cca 23 km do Neratova. Převážná část trasy povede tzv. Jiráskovou cestou. Večer je přislíbeno setkání s panem farářem Josefem Suchárem, který nám povypráví o tom, jak se z trosek kostela zrodila dnešní minimalistická krása; po setkání bude následovat tichá meditace v kostele. V neděli po mši svaté (cca 11.00) poputujeme dál do Rokytnice v Orlických horách s možností odbočky na rozhlednu Anna (10 nebo 16.5 km dle volby trasy). Z Rokytnice nás autobus (odjíždějící v 15.05) dopraví přímo do Prahy na Černý Most s plánovaným dojezdem v 18.15. Podrobnější itinerář bude doplněn.

Rezervace ubytování v ceně 270 Kč na osobu/noc je domluvena pro 11 osob (rozděleno do 2 pokojů, z toho 2 přistýlky). Lůžkoviny jsou k dispozici. Ručník, přezůvky a jídlo s sebou, k dispozici je plně vybavená kuchyňka.

Prosíme, kvůli potvrzení ubytování hlaste se NEJPOZDĚJI do středy 11. 6. 2014 (včetně) na e-mailu: [email protected]

Sraz je v sobotu 14. 6. 2014 v 8.45 na autobusovém nádraží Florenc (stanice na trase B Metra). Autobus s cílovou stanicí Deštné v Orlických horách odjíždí v 9.00 ze stanoviště č. 14. Náklady na jízdné celkem cca 350 Kč. POZOR! Jízdenku s místenkou si každý účastník zajišťuje individuálně předem.
Za spolek Cesta srdečně zvou Jana Závěrková, Larisa Jurkivová.


Modrá obloha přímo v kostele

Pravé poledne

Brzy ráno se vycházející slunce lomí ve skleněném hřebeni střechy a vytváří tohle kouzlo - sluneční polední cestu k oltáři
(foto FiLiP)

Související články

Komentáře