Články

KaTýd před zásadní proměnou!

Aktuality | A.P.Ryl | 1.4.2014 23:59

Andrej Babiš kupuje Katolický týdeník

Podle křesťanského magazínu ChristNet nečekaný nákup největšího katolického periodika v Česku dnes oznámil na svém twitterovém účtu podnikatel a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Společnost Agrofert, jejíž majitelem je právě miliardář Babiš, se na koupi dohodla minulý týden s Českou biskupskou konferencí. Cenu transakce obě strany tají, prodej ještě musí schválit antimonopolní úřad.

"Tak jsem to koupil a učím se pořádně modlit. Všem se omlouvám za den zpoždění. Doufám, že z toho budou mít všichni takovou radost jako já," napsal Babiš na Twitter okolo čtvrté hodiny odpoledne.

Podle Babišova mluvčího Karla Hanzelky není podnikatelovým záměrem dělat v týdeníku revoluční změny, či propouštět zaměstnance. "Pan Babiš ovšem uvažuje o rozšíření cílové skupiny týdeníku a doplnění o samostatnou evangelickou a pravoslavnou sekci. Chtěl by zapojit i ateisty, pro které bude každý pátek připravena příloha s recepty z Kosteleckých uzenin," řekl pro magazín Christnet.cz Hanzelka a doplnil, že podle průzkumů společnosti Agrofert, mezi největší spotřebitele uzenin minulý rok nepatřili ateisté, ale katolíci a na třetím místě protestanté, a to byl hlavní důvod proč společnost k nákupu přistoupila.

"Příslušníci protestantských církví v Česku v loňském roce zase byli největšími konzumenty pečiva," uvedl Hanzelka a proto se brzy v názvu týdeníku objeví také slovo protestanský, nebo evangelický, tak aby periodikum jasně naznačovalo, že je tu pro obě cílové skupiny.

„Tomu, kdo má, totiž bude dáno, a tomu, kdo nemá, bude vzato i to, co má," hájil biblicky prodej v České televizi Tomáš Holub generální sekretář České biskupské konference.

Agrofert již v roce 2013 koupil významné vydavatelství MAFRA, ve kterém vycházejí celostátní deníky Lidové noviny a Dnes, to v budoucnu převezme i vydávání týdeníku 5plus2.

Zpráva je součástí aprílového vydání.

Související články

Komentáře