Články

DUCHOVNÍ CVIČENÍ A REKOLEKCE DUBEN- ČERVEN 2013

Aktuality | Martin Stanek | 6.5.2013 13:21

Následující rekolekce i delší duchovní cvičení jsou pořádány pro ty z nás, kteří hledají hlubší způsoby modlitby, ale neví, jak na to a chtěli by udělat krok dál. Jejich účelem je nabídnout uvedení a pomoc na této cestě. Kurzy slouží k prohloubení našeho duchovního života, naší modlitby a meditace i naší kreativitě a vnímavosti vůči druhým. Další informace můžete získat na adrese meditace@farnostsalvator.cz  či na tel. 257 21 24 26 (sestra Denisa).

Přihlašujte se, prosím, pouze e-mailem na adrese [email protected], uvádějte název kurzu v “předmětu”. Upozorňujeme, že exerciční kurzy se zpravidla rychle zaplní, pokud vám tedy na některém termínu zvlášť záleží, neotálejte s přihlášením

 

8.- 12.5.                Překážky při rozlišování životního povolání II.

23.6.                     Jednodenní rekolekce s filmem

28.- 30.6.              Kontemplativní víkend

7.- 14.7.                Uspořádat si život 

15.- 21.7               Kontemplace a práce

 

Informace k jednotlivým kurzům

 

Překážky při rozlišování životního povolání II.Praha - Pernikářka, 8.- 12.5. 2013

 

Rekolekce určená mladým ženám, které uvažují o zasvěceném životě. Možnost zkusit si pár dní v řeholní komunitě „naživo“ a současně pracovat s podněty k tématu rozlišování životní cesty. Doprovází sestry karmelitky z Karmelu Edith Steinové a hosté. Další informace a přihlášky: [email protected].

 
Kontemplativní víkendKolín, 28.- 30.6. 2013

 

Praktický kurz společných a individuálních meditací v tichu. Tento kurz je vhodný jak pro začátečníky, tj. pro ty, kdo nemají větší zkušenost s tichou meditací, tak pro zkušenější, kteří potřebují pouze čas a prostor, kde by dříve nabyté znalosti prohloubili v modlitební praxi. Cena 800Kč studenti, 1000Kč ostatní. Doprovází s. Denisa Červenková CSTF. Přihlášení na [email protected].

 
Uspořádat si život Kolín, 7.- 14.7. 2013

 

Intenzivní ignaciánské exercicie určené v prvé řadě těm, kdo rozlišují povolání (zasvěcený život, manželství, kněžství). Předpokladem účasti je znalost základních principů exercicií (nemělo by jít o první duchovní cvičení v životě). Exercicie probíhají v přísném mlčení, s individuálním doprovázením. Při přihlašování v mailu zmiňte vaši motivaci k účasti na kurzu (zda rozlišujete povolání, či máte jiné důvody). Doprovází František Hylmar SJ a Denisa Červenková CSTF. Přihlášení na [email protected].

 
Kontemplace a práceLuká, 15.- 21.7. 2013

 

Týdenní pobyt na Karmelu v Luké (je možné přijet i na kratší dobu). Část dne je věnována práci pro místní obec (aktivity pro děti nebo manuální práce), doplněnou o podněty k rozvoji vlastní duchovní cesty (společná liturgie, meditace, duchovní četba). Podmínky bydlení jsou skrovné, počet účastníků je omezený, nejde o klasické exercicie v přísném mlčení. Doprovází sestry karmelitky. Přihlášení na [email protected]

 

 Další info na adrese  [email protected], či tel. 723 588 512 (sestra Denisa).

Komentáře