Články

Filmový klub: Největší přání 5.12. (19.00)

Nezařazeno | paula | 28.11.2012 14:49

V rámci filmového klubu budeme tentokrát promítat film Největší přání ČR-SR 2012, Olga Špátová, česky, anglické titulky, 80 min.

Předfilm: Respice finem, ČSSR 1967, Jan Špáta, česky, 15 min. Po promítání následuje debata s režisérkou filmu Olgou Špátovou a producentem Adamem Polákem. Uvádí Mgr. Lukáš Jirsa Ph.D. a P. ThLic. Ing. Petr Vacík SJ. Koná se v městské knihovně na Mariánském náměstí. Vstupenky nutno rezervovat v Městské knihovně, cena 70Kč. Hrdinové celovečerního filmu Největší přání jsou po čtyřiceti letech komunismu první dospělou

generací, která se utvářela ve svobodné společnosti. Mladé lidi zamýšlející se nad zdánlivě banální otázkou 'Jaké je tvoje největší přání?' natáčela režisérka Olga Špátová ve školách, věznicích, na demonstracích, ve městě i na venkově. Byla přítomna zrození i umírání. Režisérka využila jedinečnou možnost porovnat hodnoty svých vrstevníků se dvěma předchozími generacemi použitím archivních záběrů z let 1964 a 1989 ze stejnojmenných filmů svého otce, klasika českého dokumentu Jana Špáty.  

 

Související články

Komentáře