Články

Exercicie a rekolekce na podzim 2010

Aktuality | Martin Stanek | 20.9.2010 10:58

Nabízené víkendové rekolekce i delší duchovní cvičení jsou pořádány pro ty z nás, kteří hledají hlubší způsoby modlitby, ale neví, jak na to a chtěli by udělat krok dál, jejich účelem je nabídnout uvedení a pomoc na této cestě.

15.- 17. 10. (pá-ne) Sádhana

Praktické uvedení do meditace podle indického jezuity Anthonyho de Mella. Sádhana spojuje tradici křesťanské spirituality s východní meditací, zvláštní pozornost je přitom věnována vnitřnímu ztišení, bdělosti a vnímavosti, které lze dosáhnout v procesu uvědomění. Meditace se konají společně v několika blocích během dne. Doprovází Jan Regner SJ.

19.-21.11. Víkend mezi duší a Duchem I.

Exercicie s prvky sebepoznání osobnosti s cílem využít získaných informací k práci na sobě a k nalezení vhodných podnětů pro další sebedotváření. K sebepoznání budou použity nové psychodiagnostické metody (např. enneagram) a v interaktivní skupinové i individuální práci nad výsledky si účastníci ověří, jak se získanými poznatky mohou dále pracovat. Důraz bude položen i na vzájemnou zpětnou vazbu mezi účastníky. Doprovází psychoterapeut Michal Petr a sr. Denisa Červenková CSTF.

26.- 28. 11. (pá-ne) Ignaciánský víkend

Adventní duchovní obnova nabízí příležitost k usebrání pro ty, kteří chtějí prožít víkend v tichu a v meditaci na biblickými texty. Kurz je vhodný i pro účastníky, kteří ještě dosud neměli možnost se ignaciánských exercicií zúčastnit.  Doprovází Jan Regner SJ.

15.-19. 12. Chorální exercicie

Jsou určeny jak naprostým začátečníkům, tak pokročilejším uživatelům breviáře. Podnětem k meditaci zde budou žalmy, předpokládá se ticho, individuální doprovázení, liturgie ranních a večerních chval.  Doprovází Petr Havlíček SJ, Denisa Červenková CSTF.

*  *  *

Všechna vícedenní duchovní cvičení se konají v exercičním domě jezuitů v Kolíně (bývalém kapucínském klášteře), jednodenní na Karmelu v Košířích. Cena za noc v jedno/dvou lůžkových pokojích s plnou penzí je zhruba 400-300 Kč (jsou ovšem možné i velké slevy pro studenty). Další informace můžete získat na adrese meditace(zavináč)gmail.com či na tel. 257 21 24 26 (sestra Denisa).

Přihlašuje se pouze e-mailem na adrese meditace(zavináč)gmail.com, uvádějte název kurzu v “předmětu”. Upozorňujeme, že exerciční kurzy se zpravidla rychle zaplní, maximální počet účastníků je 12-16, doporučuje se tedy reagovat rychle.

Komentáře