Články

Noční pouť na Svatou horu - 11. 10. 2019

Aktuality | Veronika Mynaříková | 11.10.2019 11:23

Srdečně zveme k již tradiční noční rozjímavé pouti na Svatou Horu, která se letos půjde v pátek 11. října, sraz 19.04 konečná Baně (odjezd busu 129 ze Smíchovského nádraží 18.44, upozorňujeme, že odjezdová zastávka směr Zbraslav byla oproti loňsku přemístěna).

Celá cesta měří cca 55 km a většinou vede po lesních cestách. Trasa: Zbraslav Baně - motorest Jíloviště - Černolice- Skalka - Stožec - Kuchyňka - Příbram Svatá Hora. Tradice této pouti sahá minimálně do 50. let, kdy se studenti rozhodli putovat v noci, aby nebudili pozornost policie. Původně vedla trasa z Jílového u Prahy. Po povodních v roce 2002 hledala skupina, která tradici poutě převzala, alternativní trasu kvůli uzavřenému mostu ve Štěchovicích. Od té doby se chodí po hřebeni Brd po trase Praha-Baně – Skalka – Stožec – Příbram.

Pouť se koná za každého počasí, po cestě není možnost občerstvení kromě začátku a konce trasy. Přizpůsobte tedy tomuto faktu své vybavení. Méně zdatní účastníci mohou odjet dříve posledním autobusem z Řitky (cca ¼ trasy) či prvním ranním z Dobříše (cca 2/3 trasy) zpět do Prahy. Příchod na Svatou Horu u Příbrami očekáváme v dopoledních hodinách, odkud se po tiché meditaci, případně účasti na některé ze mší odebereme na autobus do Prahy.

Více info: [email protected]

Související články

Veronika Mynaříková

Komentáře